Gyermeknapi horgászverseny beszámoló

 
Néhány évvel ezelőtt egyesületi versenyünk után szomorúan jegyeztük meg, hogy bizony kevés a gyermekhorgász, kevés a gyermek versenyző. Akkor elhatároztuk, hogy ezen változtatunk, stratégiát váltunk és nagyobb hangsúlyt fektetünk a horgász utánpótlás nevelésre. Nagy segítségünkre voltak ebben a Mohosz utánpótlás nevelést segítő pályázatai (Gyermek horgásztáborok, Horgász Szakkörök, Gyermeknapi horgászversenyek).
Ezekre sikeresen pályáztunk, így az idei gyermeknapi horgászversenyt már 18 fő gyermek részvételével (9 fő alsó tagozatos, 9 fő felső tagozatos) rendeztük meg 2023.06.03.-án.
A kissé szeles szombati nap reggelén izgatottan gyülekeztek a gyerkőcök, alig bírták kivárni hogy elkezdődjön a horgászat. A Tiszalúc Holt-Tisza szerencsére jó gyakorló pálya, küsz és törpeharcsa állománya biztosítja, hogy mozgalmas legyen egy néhány órás horgászat is, nem beszélve az időnként beugró szebb dévérkeszegekről, nagy testű kárászokról.
👶Gyermek alsó tagozatos kategóriában a Tímár ikrek (Vanda és Zalán) horgászata tűnt ígéretesnek, de ügyesen gyűjtögette az apró halakat Jánosi Zalán és Mogyorósi Marcell is. Érezhető volt, hogy a dobogós helyek közöttük fognak eldőlni. A Rácz testvérek sem először láttak horgászbotot, lelkesen és ügyesen horgásztak ők is. De becsületesen végighorgászta a versenyt Lövei Noel és a Sándor testvérek is (Gréta és Zoltán). A versenyt alsó tagozatosok között végül Tímár Vanda nyerte, akinek bátyja Ádám hátterezett, testvére Tímár Zalán lett a második, Jánosi Zalán a harmadik.
🧒A felső tagozatosok között Hornyik Vince sportolóhoz méltóan fegyelmezetten apróhalazott végig és nyert. Második helyen az eredményének nagyon örülő Lövei Fanni lett. Harmadik helyre az utolsó órában szép kárászt begyűjtő Hatalyák Bence került. Őket Fink Tamás, Varga Nikolasz és Sándor István követett a 4.-5.-6.helyen. A 7-8-9. helyen Kótai Melissza, Kovács Balázs és Kovács Szabolcs végzett.
 
 
A versenyt izgalmas eredményhirdetés, majd finom ebéd követte. Minden gyermek jutalomban részesült, a dobogós helyen végzők a serlegeken kívül a pályázaton kapott horgászbotokat is átvehették.
🤝Köszönet segítőinknek a verseny előkészületeiben, lebonyolításában nyújtott segítségért!!!
Gratulálunk a díjazottaknak és minden résztvevőnek! 👏
Külön köszönet a szülőknek, aki támogatják gyermeküket, hogy ezt a szép hobbit, sportot űzhessék! 👏
Részletes eredmények:
Gyermek alsó tagozat:
🥇Tímár Vanda 2440 gramm
🥈Tímár Zalán 2240 gramm
🥉Jánosi Zalán 2050 gramm
4️⃣ Mogyorósi Marcell 1440 gramm
5️⃣ Rácz Gergő Guidó 1040 gramm
6️⃣ Rácz Norbert Mauríció 840 gramm
7️⃣ Lövei Noel 550 gramm
8️⃣ Sándor Zoltán 130 gramm
9️⃣ Sándor Gréta 50 gramm
Gyermek felső tagozat:
🥇 Hornyik Vince 2290 gramm
🥈 Lövei Fanni 1710 gramm
🥉 Hatalyák Bence 1620 gramm
4️⃣ Fink Tamás 1440 gramm
5️⃣ Varga Nikolasz 450 gramm
6️⃣ Sándor István 210 gramm
7️⃣ Kótai Melissza 200 gramm
8️⃣ Kovács Balázs 140 gramm
9️⃣ Kovács Szabolcs 100 gramm
Jelen rendezvény a MOHOSZ Horgász Utánpótlás nevelési és Oktatási Program pályázati támogatásával valósult meg.
Kategória: Főoldal | A közvetlen link.