Üdülőövezet

A holtág nyugati végén lévő, Tiszalúc Nagyközséghez legközelebb eső kb. 1,5 km-es szakasz. Nyugati oldalról a 3612-es számú út határolja, az itt lévő zsilipen keresztül történik a holtág időszakos vízpótlása a Takta folyóból. Az üdülőövezeti részt a Krappai-zsilipnél lévő befolyó csatorna zárja.
A horgászat a vízparti üdülők előtti stégekről lehetséges. A stégekkel szemben lévő partszakasz nádassal, gyékénnyel borított, de a stégek között található növényzet is jó haltartó helyet biztosít.
A vízmélység a holtág sekély nyugati végétől (0,5 m) haladva folyamatosan mélyül, a kanyarhoz érve már 5 m-es vízmélység is található. Az üdülőövezet főleg a tavaszi időszakban kedvelt szakasz a horgászok körében, de egész évben jó fogási esélyekkel kecsegtet. A tavaszi kárászozás egyik legjobb helyszíne, de sokan pontyoznak itt egész évben. Kifejezetten szeretnek itt horgászni a harcsahorgászok, sikerült már innen 50 kg feletti nagybajszút is horogra keríteni.
Az egyesület a hagyományos horgászversenyét is a holtág ezen részén rendezi meg minden évben.
Megközelítése az üdülőövezet felett található aszfaltozott gát felől, arról lefordulva lehetséges. A part mentén végig zúzalékos út vezet. A szakasz kb. egyharmadánál található a Tiszalúci Önkormányzat üdülője, közvetlen mellette artézi vízforrás biztosít vízvételi helyet. A szakasz felső végénél található a halőrök bázisa, az egyesület tulajdonában lévő ingatlan, a Halőrház. Horgászegyesületünk az üdülőövezeti rész közepén 2020 -ban nyilvános horgászstéget épített.
Az Üdülőövezet a horgászok körében kifejezetten közkedvelt szakasz, egész évben bármilyen halfajra érdemes itt leülni és próbálkozni.
További információk a képeken