A Magyar Országos Horgász Szövetség KÖZLEMÉNYE az új típusú koronavírus okán elrendelt őszi járványügyi készültségi időszak horgászsport eseményeiről (IV.)


Hatályos: 2020.09.15-töl

Tekintettel a COVID-19 második hulláma okozta bizonytalan helyzetre, valamint a Kormány a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló, szeptember hónapra vonatkozó 408/2020. (VIII.30.) rendeletére, továbbá az EMMI szeptember 1-jei keltezésű, a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól és a felmentési lehetőségekről szóló tájékoztatására a MOHOSZ, mint országos sportági szakszövetség az alábbiakat rendeli el:

1. A hazai, országos és területi versenynaptárakban megtervezett horgászsport események, versenyek 200 fős teljes (sportoló, segítő, technikai munkatárs együtt) létszámig továbbra is megtarthatók, ugyanakkor ezen létszámkorlát felett 2020. évben új versenyek meghirdetését a MOHOSZ nem támogatja.

2. A VI. Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupa (IBCC) megrendezése tárgyában a szervező Tematik-Kabel Kft., a halgazdálkodási hasznosító Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. és a MOHOSZ augusztus 31-én külön közös közleményt adott ki, ennek keretében a megrendezésről szóló döntést legkésőbb 2020. október 1. napjáig elhalasztotta, egyben felkérte a szervezőt egy járványügyi megelőzési és kockázatcsökkentési forgatókönyv elkészítésére, amely a további szakszövetségi döntések egyik alapja.

3. A VII. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny (NBBH) tárgyában a MOHOSZ a megrendezésről, és a megrendezés feltételeiről szóló támogató döntést a szervező járványügyi megelőzési és kockázatkezelési forgatókönyve alapján meghozta. A döntés értelmében a versenyen kizárólag hazai csapatok részvétele támogatott.

4. Az V. Nemzetközi Műcsalis Ragadozóhalfogó Torna 1. fordulója (IPCC, 2020.09.05–06.) a 2020. évi országos rendezvény- és versenynaptárból törlésre került, a 2. forduló (2020.09.26–27.) a szervező járványügyi megelőzési és kockázatkezelési forgatókönyve alapján megrendezésre kerül, a 3. forduló (2020.10.17–18.) „Függőben” státuszban marad.

5. A IV. Országos Halőri Szakmai Verseny és Találkozó (2020.09.21–23.) a MOHOSZ döntése alapján a 2020. évi országos rendezvény- és versenynaptárból törlésre került.

6. A Magyar Horgászat Nagyköveteinek VIII. Találkozója és Horgászversenye (2020.09.24.) a MOHOSZ döntése alapján a 2020. évi országos rendezvény- és versenynaptárból törlésre került.

7. A VI. Hethland Feeder Kupa (2020.09.25–27.) a 2020. évi országos rendezvény- és versenynaptárból törlésre került.

8. A II. WalterLand Daiwa Masters Nemzetközi Horgászverseny (2020.10.15–17.) a 2020. évi országos rendezvény- és versenynaptárból törlésre került, helyette a hazai versenyzők számára, nyílt egyéni versenyként, 2020.10.17–18-i dátummal WalterLand Feeder Kupa megnevezéssel egy új verseny kerül megrendezésre.

9. A MOHOSZ kinyilvánítja, hogy valamennyi megkezdett országos bajnokságot teljes fordulós lebonyolítással be kíván fejezni, illetve a még meg nem rendezett bajnokságokat a kiírásoknak megfelelően le kívánja bonyolítani.

10. Ennek érdekében az országos bajnokságok és a 2020. évi országos rendezvény- és versenynaptárban szereplő egyéb versenyek esetében az OHSZK a Horgászsport Szakszövetségi Iroda és az OVHB részére, illetve a szervező részére minden önálló sportrendezvényre előírja az adott rendezvényre vonatkozó, a COVID-19 vírus fertőzés továbbterjedését megakadályozó óvintézkedéseket tartalmazó, valamennyi résztvevő számára kötelező érvényű szabályzat kiadását és a végrehajtás helyszíni ellenőrzését, az alábbi kötelező szabályozási elemek alkalmazása mellett:

a) előzetesen kitöltendő és leadandó résztvevői (OHSZK által elkészített, 2020. szeptember 15-én módosított) nyilatkozat arról, hogy az adott személy részvétele saját felelősségre történik és nem jelent egészségügyi kockázatot (1. sz. melléklet),

b) biztosítandó a többszörös fizikai érintést elkerülő sorsolási technika alkalmazása,

c) legalább 5 méteres védőtávolság biztosítása a versenyzők, illetve 10 méteres védőtávolság biztosítása a párosok, csapatok között,

d) az eredményhirdetéseknél az aktuális járványügyi szabályozási helyzetnek megfelelő, lehető legkisebb szociális érintkezés biztosítása,

e) hivatkozás az aktuális eljárásrendi tájékoztató kötelező alkalmazására.

11. A MOHOSZ, illetve a versenyszervező az országos versenynaptárban szereplő versenyek esetén fenntartja a jogot a testhőmérséklet mérésére, lázas állapot esetén a verseny színhelyére történő beléptetés megtagadására.

12. A MOHOSZ a jelen közlemény lapján kiadott, 2020. évi, szeptember 15-től hatályos országos rendezvény- és versenynaptárában (2. sz. melléklet) nem szereplő horgászversenyek, mint sportrendezvények a jelen eljárásrendi tájékoztató előírási keretei között általánosan megtarthatók azzal, hogy az óvintézkedések biztosítása és a végrehajtás helyszíni ellenőrzése a versenyszervező kizárólagos feladata és felelőssége.

13. A MOHOSZ kijelenti, hogy 2020. október 15. napjáig nem ad ki meghívólevelet külföldi sportoló részére és nem támogatja a magyar csapatok külföldön történő versenyzését.

14. A jelen tájékoztatót a MOHOSZ weblapján haladéktalanul közzé kell tenni.

15. Jelen tájékoztató a kiadása napjától annak módosításáig, vagy visszavonásáig hatályos.

16. A MOHOSZ valamennyi, ezen tájékoztatót érintő változásról, vagy a tájékoztató hatályon kívül helyezéséről a weblapján és Facebook elérhetőségén keresztül, valamint körlevél keretében is haladéktalanul értesíti a horgászszervezeteket, illetve a HORINFO rendszeren keresztül a regisztrált, egyéni e-mail-címmel rendelkező horgászokat.

17. A MOHOSZ OHSZK elrendeli, hogy az aktuális lapzárta időpontjában érvényes tájékoztató és a versenynaptár a Magyar Horgászban, mint a MOHOSZ hivatalos lapjában az 1. pont szerinti járványügyi készültségi, vagy egyéb elrendelt korlátozási időszak alatt minden lapszámban teljes terjedelmében közlésre kerüljön.

18. A tájékoztató tárgyában felmerülő kérdések megválaszolása tekintetében az Igazgatási és Szervezési Osztály vezetőjét a titkarsag [KUKAC] mohosz [PONT] hu címen lehet elérni, s a válaszadásra a küldő e-mail-címre 2 munkanapon belül sor kerül.

Kérjük és megköszönjük szíves együttműködésüket! Továbbra is vigyázzunk egymásra!

Dr. Szűcs Lajos elnök megbízásából

Dr. Dérer István főigazgató

A mellékletek a MOHOSZ weblapjáról (nyito.mohosz.hu) tölthetők le.

Kategória: Főoldal | A közvetlen link.